Søk produkt:

article

Vokse G-1000 sammen med andre stoffer

For plagg som er laget utelukkende av G-1000, kan det brukes flere fremgangsmåter for å smelte inn Greenland Wax – du kan bruke hårtørrer, varmluftspistol, strykejern, brenneren til et stormkjøkken, tørkeskap eller tørketrommel. Start med en lav temperatur og øk den til du ser at voksen har begynt å smelte inn i stoffet (ca. 55–60 °C eller 131–140 °F). 

Hybridplagg, dun-/syntetplagg og vanntette G-1000-plagg som er fôret med Hydratic, må vokses litt mer forsiktig. Forskjellen ligger i smelteprosessen. Derfor skal du starte med å påføre voksen med lange drag slik at du får et tynt og jevnt lag utenpå stoffet, akkurat som når du vokser et plagg som er laget bare av G-1000.

Vokse hybridplagg

Hybridplagg er laget av en kombinasjon av materialer. For eksempel G-1000 og elastisk stoff (ofte Nylon 6.6) som i Keb Trousers, eller G-1000 Lite og MT du finner i flere produkter i Abisko-serien. I prinsippet er det like enkelt å vokse et hybridplagg som et plagg som er laget bare av G-1000, men du må være litt mer forsiktig når du smelter inn voksen.

Påfør Greenland Wax med lange drag på G-1000-delene av plagget, og smelt voksen inn i stoffibrene. Det enkleste er å bruke en hårtørrer, men hvis du heller vil bruke strykejern, må du huske å starte med den laveste temperaturinnstillingen. Øk deretter varme gradvis til du ser at voksen begynner å smelte. Elastiske stoffer eller MT-stoffer skal ikke vokses.

Vokse vatterte plagg med dunfyll

Den enkleste fremgangsmåten for å smelte inn voks i et G-1000-plagg med dunfyll er å kjøre plagget i tørketrommel på lav temperatur. Du kan også bruke en hårtørrer. Husk at dunen som regel holdes på plass av et beskyttende syntetisk fôr som hindrer den i å tyte ut gjennom stoffet. Dette fôret kan være mer følsomt for varme enn G-1000-stoffet. Det er en av grunnene til at du ikke bør stryke et vattert G-1000-plagg med dunfyll.

Vokse vatterte plagg med syntetisk fyll

Den beste fremgangsmåten for å vokse G-1000-plagg med syntetisk fyll er å bruke en hårtørrer, men du kan også bruke en varmluftspistol (husk å sette den på lav varme, for ellers må du være svært forsiktig for ikke å ødelegge plagget). Du kan også varme plagget i et tørkeskap som er innstilt på laveste varme.

Vokse plagg med Hydratic-fôr

Den beste fremgangsmåten for å vokse G-1000-plagg med Hydratic-fôr er å bruke en hårtørrer, men du kan også bruke en varmluftspistol (husk å sette den på lav varme, for ellers må du være svært forsiktig for ikke å ødelegge plagget). Du kan også varme plagget i et tørkeskap som er innstilt på laveste varme.