Søk produkt:

article

Slik vasker du G-1000-plagget ditt

Plagg som er laget utelukkende av G-1000, kan vaskes i maskin på 40 °C. De som har fyll av dun eller syntetisk isolasjon, eller som er laget av en kombinasjon av G-1000 og andre materialer, skal vaskes i henhold til vaskeinstruksjonene som står i hvert enkelt plagg. Det faktum at G-1000-plagg er impregnert med Greenland Wax påvirker ikke andre klesplagg i samme vask, så du kan vaske de voksede plaggene dine sammen med annet tøy. Husk imidlertid alltid å vaske lignende farger sammen.

Impregnering kontra reaktivering av voks

Den opprinnelige impregneringen med Greenland Wax er vasket helt ut først etter to–tre vasker av G-1000-plagget, så du trenger ikke vokse plagget på nytt etter hver vask. Hvis du har vasket plagget én gang og det virker som om voksen har trukket inn i stoffet, kan du reaktivere den ved å henge plagget i et varmt tørkeskap eller stryke det på lav temperatur. Varmen vil trekke voksen ut av fibrene, og du vil kunne merke forskjellen når du tar plagget ut av tørkeskapet.

Vaskeråd før du legger ut på tur

Uten voks er G-1000-stoffet luftigere og har maksimal ventilasjon. Derfor kan det ofte være lurt å vaske ut voksen av et plagg før du skal bruke det under varme forhold, for eksempel om sommeren eller før en tur til sydligere breddegrader.