Søk produkt:

article

Sitter du fast i jungelen?

La oss si at du sitter fast i jungelen, men at du har ly og rikelig med mat og vann. Selv om dette kan høres ut som et ganske fint liv, går vi ut fra at de fleste av dere ikke vil leve som Mowgli i Jungelboken. Siden den tykke jungelen gjør det svært vanskelig for hvem som helst å se deg, må du kanskje redde deg selv gjennom å begynne å gå. I tilfelle har vi noen tips:

Bruk lange ermer og gli gjennom vegetasjonen

Når du har pakket ned nødvendig mengde vann og utstyr, skal du iføre deg lange ermer. Dette virker kanskje rart, da været sannsynligvis er varmt og fuktig. Men dersom du har vært i jungelen før, vet du at underskogen er tykk, tornete og relativt vanskelig å trenge gjennom. Ved å bruke lange ermer vil du unngå å få kutt og skrammer, samtidig som du reduserer risikoen for infeksjon. Når du går gjennom underskogen, skal du vri skuldrene og flytte hoftene, bøye deg forover og forkorte/forlenge steget alt etter som, slik at du kan gli gjennom vegetasjonen.

Fotturen blir enklere dersom du har en machetekniv. Men ikke kutt ned mer enn du må for å komme gjennom vegetasjonen, ellers gjør du det bare vanskeligere for deg selv. Dersom du forsøker å lage en bred og fin sti, kan du slite deg ut. Har du ikke en machetekniv, kan du se etter en lang kjepp som du kan bruke til å skyve vegetasjonen foran deg til side. På denne måten vil du også kunne få edderkopper og slanger unna veien, men husk å være forsiktig.

Utvikle jungeløyne

Forsøk også å utvikle "jungeløyne" mens du går. Flytt øynene mellom et punkt foran deg og området rett under føttene. Forsøk å se gjennom jungelen og legge merke til naturlige holdepunkter. Dette er det som kalles å utvikle "jungeløyne," dvs. at du ikke bare fokuserer på mønsteret av busker og trær like foran deg. Isteden ser du lengre inn i jungelen og lokaliserer naturlige holdepunkter i bladverket. Se "gjennom" jungelen, ikke "på" den. Samtidig skal du huske å se ned på bakken innimellom. Er du heldig, kan du finne en tildekket sti.

For ikke å gå i sirkel, se deg ut et objekt ca. 50 meter foran deg. Gå frem til objektet og velg et nytt punkt gjennom å se tilbake på punktet der du startet. Følg så en rett linje. Hold utkikk etter ville dyr når du beveger deg fremover. Dersom du beveger deg sakte og sikkert og lytter godt, kan du unngå å gå deg på en jaguar.

Følger du disse rådene, vil du forhåpentligvis snart komme deg i sikkerhet og ha en historie å fortelle vennene dine rundt neste leirbål.