Søk produkt:

article

Oppfattet temperatur

Når du bruker en sovepose, er det en rekke faktorer som vil ha innvirkning på din subjektive opplevelse av temperaturen. Da soveposer i seg selv ikke genererer varme, er det opp til deg å gjøre deg selv varm og komfortabel. Her er noen fysiologiske faktorer som vil ha innvirkning på hvor varm du blir:

Alder – jo eldre du blir, desto kaldere kan soveposen bli. Yngre mennesker føler faktisk kulden mindre enn eldre.

Kjønn – menn og kvinner opplever kulden ulikt. Kvinner føler generelt kulden bedre enn menn.

Fysikk – en slank kvinne på 150 cm vil fylle opp soveposen på en annen måte enn en stor kvinne på 175 cm. Derfor kan soveposen enten føles varmere eller kaldere.

Kroppsvekt – et moderat lag kroppsfett isolerer mot kulden. I tillegg gjør en større kropp at ratioen mellom overflateareal og masse reduseres, noe som gjør det vanskeligere å miste varme.

Mat og vann – dersom du greier å holde deg godt hydrert og ernært under fotturen, vil det ha stor betydning når det er tid for å sove. Er du dehydrert og sulten, kan det tenkes at kroppen ikke holder riktig temperatur.

Generell helse – det kan være medisinske tilstander som gjør deg mer påvirkelig for kulden; f.eks. kan sirkulasjonsproblemer virke inn på kuldefornemmelsen.