Fine quality wool sourced close to home. Explore our wool products from Fjällräven Online Store.

Svensk ull

Ull av høy kvalitet fra sauer kort unna

 100% naturlig
 Uten fargestoffer eller annen behandling 
 Glansfull og utrolig varm

Etter en utviklingsperiode på to og et halvt år, kom de første genserne fra vårt Swedish Wool prosjekt på markedet i november 2017. Prosjektet ble startet for å se om vi kunne lage ullgensere i Sverige med svensk ull, og avdekket mer enn bare utfordringer ved ullens sporbarhet. Vi har lært mer om ullkvalitet, fordelene ved holistisk gårdsdrift, og håndverk enn vi trodde var mulig. Og nå tar vi det vi har lært og overfører det til vår globale forsyningskjede av ull.

Vår svenske ull kommer fra Jämtlandsfår, en svensk rase tilpasset til det kjølige og utfordrende klimaet i det sentrale Sverige. Ullen er utrolig fin og glansfull. Og i likhet med all ull motstår den skitt og lukt, og regulerer kroppstemperaturen.

>

Sauene vokser opp på Brattlandsgården, rett utenfor Åre i de svenske fjellene. Gården drives etter holistiske prinsipper. Den ubehandlede ullen blir spunnet, og plaggene strikket, her i Sverige.

Vårt Swedish Wool prosjekt er noe vi er temmelig stolte av. Men veien til mål var ikke akkurat uten utfordringer. Det kan du lese om på vår blogg, Foxtrail.

Nature’s very own functional material. Buy our wool products from Fjällräven Online Store

Care & Repair

Ull er naturlig slitesterk og luktmotstandig, men det krever litt ekstra omtanke å sikre at den varer et helt liv. Og det gjelder særlig ull av denne kvaliteten. Du kan finne ut hvordan du tar vare på ullplaggene dine i vår vedlikeholdsguide.

Les mer