Varmt også når det er fuktig
 Transporterer bort fuktigheten
 Motstår skitt og vond lukt 

Vi hos Fjällräven elsker ull. Det er etter manges mening naturens mest funksjonelle materiale. Du er sannsynligvis klar over ullens evne til å holde deg varm ved at den holder på luft i fibrene sine. Men visste du at ullen strengt tatt ikke er en isolasjon? Den er en varmeregulator. Det er fordi den hjelper deg til å holde deg kjølig så vel som varm og komfortabel.

Ull transporterer fuktighet bort fra kroppen. Og når den gjør det, tar den lukt med seg. Så selv om du vandrer hele dagen og blir god og svett, så vil ullklærne dine knapt lukte i det hele tatt.

I tillegg holder ull deg varm selv når den er fuktig, takket være strukturen i fibrene. Og avhengig av størrelsen på fibrene, kan ullplagg være virkelig tynne, i tillegg til slitesterke og komfortable.

Wool is nature’s very own functional material. Explore more at Fjällräven.com

Hvordan virker ull?

Ullens evne til å regulere kroppstemperaturen din stammer fra dens evne til å holde på – og slippe ut – vann. Ull kan absorbere rundt en tredel av sin egen vekt i vann før den føles fuktig. Når du avgir varme vil ullfibrene transportere bort fuktighet og hjelpe deg med å holde deg sval (og luktfri). Ullfibrene er også i stand til å holde på varme når kroppen din avgir mindre av den. Dermed kan ullen hjelpe med å holde deg varm.

Nature’s very own functional material. Buy our wool products from Fjällräven Online Store
Forskjellige dyr produserer forskjellige typer ull. Merino er en veldig fin, myk ull, perfekt for undertøy. Vanlig saueull kommer i mange forskjellige tykkelser, avhengig av hvilken rase den kommer fra, men generelt er den tykk og virkelig slitesterk. Lammeull ligger et sted mellom disse to. Ullens isolerende evne avhenger også av hvilken strikketeknikk som blir brukt. Under kan du lese mer om de forskjellige ulltypene vi jobber med.
Wool Materials - Natural temperature control. Read more about materials at Fjällräven Online Store.
ULLMATERIALER Naturlig temperaturkontroll
Richly coloured, recycled Italian wool. Explore our wool products from Fjällräven Online Store

Re-Wool

Rikt farget, resirkulert italiensk ull

Les mer
A mulesing-free journey towards traceability. Read more at Fjällräven Online Store

Svensk ull

Ull av høy kvalitet fra sauer kort unna

Les mer
Wool is naturally hardwearing and odour resistant, but it does require some extra care to ensure it lasts a lifetime.

Care & Repair

Ull

Ull er naturlig slitesterk og luktmotstandig, men den krever litt ekstra omtanke for å sikre at den varer et helt liv. Du kan finne ut hvordan du tar vare på ullplaggene dine i vår vedlikeholdsguide.

Les mer
Et utvalg produkter Lagd av ull