Organic Cotton

Ingen giftige kjemikalier og bare naturlige plantevernmidler

 Mykt, godt mot kroppen, komfortabelt
 Binder fuktighet
 Naturlig

Bomull er et utrolig allsidig materiale som har blitt brukt til å lage klær i tusenvis av år. Det er mykt og komfortabelt, og passer perfekt til t-skjorter for fritidsaktiviteter.

Hos Fjällräven har vi alltid brukt langfibret bomull av høyeste kvalitet. Men bomull er et ressurskrevende materiale. Under vanlige forhold krever det mye vann, plantevernmidler og kunstgjødsel. Dette har en negativ effekt på lokalt biologisk mangfold og det omkringliggende økosystemet. Det har til og med direkte påvirkning på nærliggende lokalsamfunn.

Derfor har vi bestemt oss for å gradvis slutte med vanlig bomull, og skifte til økologisk bomull i stedet. Denne fiberen har høy kvalitet, dyrkes med mindre vann (enn vanlig bomull), og uten bruk av giftige plantevernmidler og syntetisk kunstgjødsel.

Organic cotton is easy to take care of. But there are things you can do to extend the lifetime of your clothing. Find out more in our care guide.

Care & Repair

Økologisk bomull

Resirkulert bomull er enkel å ta vare på. Men det finnes ting du kan gjøre for å forlenge levetiden til plaggene. Finn ut mer i vår vedlikeholdsguide.

Les mer
Et utvalg produkter Lagd av Økologisk bomull