Bergshell

Vårt nye og ekstra slitesterke stoff

 Slitesterkt
 Vanntett
 Uten kjemikalier

Bergshell er et helt nytt stoff fra Fjällräven som er ekstremt slitesterkt og helt vanntett (20 000 mm hvitt PU-laminat). Stoffet oppfyller samtidig de strenge miljøstandardene som Fjällräven har, med 100 % resirkulert nylon (fra etter produksjonen) og PFC-fri impregnering. Å skape et materiale med høy slitestyrke og samtidig høy motsandsdyktighet mot revner er ikke lett, da det krever to helt forskjellige garn.


Vanlig filamentgarn
Et vanlig filamentgarn har en glatt overflate og skaper et stoff med høy motstandsdyktighet mot revner, men med redusert slitestyrke.

Luftstrukturert garn
Luftstrukturert garn har en krusete overflate og skaper et stoff med høy slitestyrke, men med redusert motstandsdyktighet mot revner.

I Bergshell kombinerer vi filamentgarn og luftstrukturert garn, noe som skaper et stoff med både høy slitestyrke og høy motstandsdyktighet mot revner.

Vi introduserer flat ripstop

Vanlig ripstop
Når overflaten utsettes for slitasje, vil disse stedene utsettes først, slik at en viktig del av stoffet blir mer utsatt for slitasje.

Bergshell flat ripstop
Med Bergshell flat ripstop har mønsteret samme tykkelse som trådene, slik at slitasjen fordeles over hele overflaten.

Balansert vevet
I motsetning til stoffene på markedet, er Bergshell et fullstendig balansert vev som gjør stoffet like sterkt i alle retninger.