Søk produkt:

article

Nyttige tips: Tilpass G-1000 til spesielle behov

Du kan tilpasse friluftstøyet i G-1000 til ulike situasjoner og aktiviteter ved å påføre forskjellige mengder voks på forskjellige deler av plagget. Husk at det alltid er bedre å påføre flere tynne lag med voks og smelte dem inn ett for ett, enn å legge på ett tykt lag.

Mer voks beskytter mot vind og regn

Det er ofte lurt å forsterke impregneringen på deler som er mer utsatt for vind, regn og slitasje. Her er noen klassiske eksempler:

A. Legg et dobbelt lag med voks på buksenes knær og sete for å få god beskyttelse der du trenger det mest når du sitter på knærne eller raster.

B. Bukser kan vokses fra knærne og ned for å unngå å bli våt når du går i høyt gress tidlig om morgenen, for eksempel på en jakttur.

C. En jakke som skal brukes på fotturer i fjellet, kan vokses på forsiden, skuldrene og hetten. La ryggen være uvokset slik at overflødig varme og fuktighet som ofte dannes under ryggsekken, får slippe ut.

D. Et forlenget bakstykke på en vinterparkas kan få et dobbelt lag med voks, slik at du holder deg tørr når du setter deg på fuktig underlag.

Mindre voks gir maksimal ventilasjon

Bruker du G-1000-plagg i varme strøk? Da ønsker du deg sannsynligvis et luftigere plagg med maksimal ventilasjon.

Vask plagget i maskin på 40 °C. Etter to–tre vasker vil voksen være fullstendig vasket ut av stoffet. Uvokset G-1000 kan ventilere ut fuktighet innenfra og holde deg tørrere. Det er mer behagelig, for eksempel om sommeren eller på reiser i varmere strøk.