Extend the lifetime of your wet weather garments. Read more at Fjällräven Online Store

Hvordan ta vare på Eco-Shell

Forleng levetiden til plaggene du bruker i vått vær


Impregneringen (DWR) vi bruker på våre Eco-Shell-plagg er uten fluorkarboner (PFC). Dette er bra for naturen, ettersom PFC ikke brytes ned. I stedet blir den værende i miljøet, og beveger seg oppover i næringskjeden. Så ved å velge PFC-frie plagg velger du å ikke slippe disse fluorkarbonene fri i naturen. Til gjengjeld krever det litt ekstra innsats for å sikre at Eco-Shell-plaggene dine beholder sin vanntetthet.

​Impregneringen vi bruker på vårt Eco-Shell-utstyr forsvinner gradvis ved bruk og vask. Du vil se at det er på tide påføre mer når vannet ikke lenger vil legge seg i dråper på ytterstoffet; i stedet vil det trekke inn. Vi selger en PFC-fri impregneringsspray som du kan bruke til å gjøre dine Eco-Shell-plagg vanntette på nytt.
Les mer
Gjøre Eco-Shell vanntett på nytt
Eco-Shell is our own, tough and breathable material made from recycled polyester. PFC-free and climate compensated. Buy Eco-Shell products from Fjällräven Online Store.

Forberedelse

Start med å henge plagget på en henger (best for jakker) eller legge det flatt (best for bukser). Plagget kan være vått eller tørt. Det er lettere å få en jevn overflate på et vått plagg, men samtidig er det enklest å se hvor du har sprayet på et tørt plagg. Så valget er opp til deg.
Shake the bottle of DWR vigorously then spray evenly over the garment. Let it dry then go back and pay special attention to high-wear areas like the shoulders and chest.

Spraye

Rist flasken med impregnering kraftig, og spray deretter jevnt over plagget. La det tørke, og gå så over plagget en gang til mens du er ekstra nøye med utsatte områder som skuldre og bryst.

Use a clean sponge to ensure you’ve spread the DWR evenly over the entire garment. This helps to avoid discolouration, so don’t skip this part. Too much DWR in one area could lead to patchiness.

Spre utover

Bruk en ren svamp for å sikre at du har spredd impregneringen jevnt over hele plagget. Dette hjelper med å hindre misfarging, så ikke hopp over dette skrittet. For mye impregnering på et område kan føre til misfarging.
Heat optimises the uptake of the DWR, so if possible dry the Eco-Shell garments in a drying cabinet or tumble dryer on a medium heat for 30 minutes. If you choose to tumble dry your clothes we recommend closing all zips and Velcro adjustments, as dryers place unnecessary wear on these areas.

Tørk

Varme optimaliserer opptaket av impregnering, så hvis det er mulig så tørk Eco-Shell-plaggene i et tørkeskap eller i en tørketrommel ved medium varme i 30 minutter. Hvis du velger å bruke tørketrommel så anbefaler vi at du lukker alle glidelåser og borrelåser, ettersom dette sliter ekstra på disse områdene.

Reparere hull i Eco-Shell-plagg

Det er flere produkter på markedet for å tette hull i skall-plagg. Så du behøver slett ikke kvitte deg med det ved første tegn på et hull.

Vi anbefaler at du tetter hull så fort du ser dem - hvis du venter vil de sannsynligvis bli større og dermed mye vanskelige å reparere. De fleste reparasjonssett inkluderer biter med vanntett, selvklebende stoff som du kan klippe til og klistre på yttermaterialet. Dette er en kostnadseffektiv måte for å forlenge livet til dine vanntette klær. Det er et godt tips å runde av hjørner for å gjøre det mindre sannsynlig at de henger seg opp og rives av.

Vaske Eco-Shell-plagg

Du kan vaske Eco-Shell-plagg i vaskemaskinen. Vi anbefaler et mildt vaskemiddel, sentrifugering ved lav hastighet og temperatur på 30 °C. Og av hensyn til miljøet så vask bare ditt Eco-Shell-utstyr når det virkelig er nødvendig - det betyr også at du ikke behøver å tilføre impregnering så ofte. Vi anbefaler at du lukker alle glidelåser og løsner løpesnorer før vask.

Det er en god ide å kjøre en ekstra runde med skyll og sentrifugering uten vaskemiddel etter det vanlige programmet. Dette for å sikre at alt vaskemiddelet er blitt fjernet. Ikke bruk skyllemiddel. For tørking, følg instruksene over.

Vil du lese våre generelle råd for vedlikehold, finner du dem her.