Kunst som bærer ting

Kånken – verdenskjent for sitt ikoniske design og kompromissløse funksjonalitet siden 1978 – er i ferd med å skape historie igjen. Et innovativt samarbeid med to svenske kunstnere har skapt noe ekstraordinært: Kånken Art. Hver ryggsekk er uttrykk for kreativitet. Og hver ryggsekk gir tilbake til naturen gjennom the Arctic Fox Initiative. En spesiell utgave for å feire det inspirerende mangfoldet som vi finner både i naturen og i oss mennesker.

Landscape

Erik Olovsson arbeider innen produktdesign, møbeldesign og grafisk design. Han driver sitt eget studio i Stockholm, og har som mål å ha et intuitivt og eksperimentelt startpunkt for prosjektene sine. Resultatet er slående med sitt sterke grafiske og fargerike portrett av et landskap ved solnedgang.

"Jeg har en rekke minner om fjellturer med familien min da jeg var barn. Å oppleve et landskap i stadig endring og det skiftende været som skapte nye horisonter rett foran øynene våre, var stort og meningsfullt for meg. Min Kånken Art er en abstrakt måte å beskrive naturens aspekter på, basert på mine egne minner om fjellene."

Erik Olovsson Kunstner "Landscapes"

Fable

"Fabel" av Cecilia Heikkilä er sterkt inspirert av den nordiske naturen. Ettersom hun deler tiden sin mellom Dalarna og Sør-Sverige hvor de mørke, tette skogene er fylt med mystikk, er dette ingen overraskelse. Cecilia, eller Issie som hun kalles blant venner, inspireres av naturen og dyrene, og de er ofte til stede i de illustrerte barnebøkene hennes.

"For meg er skogen og naturen steder for uforutsigbarhet og tilfeldighet, på både en farlig og en vakker måte. Men jeg tror at jo nærmere vi kommer naturen, jo mer ønsker vi å beskytte den. Dette var inspirasjonen bak mønsteret mitt for Kånken Art."

Cecilia Heikkilä Kunstner "Fable"

Finn nærmeste butikk som selger din Kånken Art-ryggsekk.

Klikk på koblingen under, og kryss av i «Kånken Art»-ruten under «Spesielle utvalg» for å finne din nærmeste butikk. 

Les mer