Søk produkt:

article

Hypotermi

Hypotermi oppstår når kroppen ikke kan opprettholde en normal kroppstemperatur. Noen av tegnene og symptomene på hypotermi er gradvis tap av mentale og fysiske funksjoner. Hypotermi er derfor er en av de største farene når du er ute i friluft i kaldt vær.

En person som befinner seg i en tilstand av hypotermi, må behandles med ytterste forsiktighet. Hypotermi er en tilstand der kroppstemperaturen er betydelig lavere enn normalt. Imidlertid er det viktig å huske at kroppen reagerer drastisk selv på små endringer i kroppstemperatur. Kroppstemperaturen hos en normal person er ca. 37,5 °C i hviletilstand. Allerede ved 35 °C vil kroppen begynne å skjelve ukontrollert. Evnen til å konsentrere seg og tenke rasjonelt blir påvirket. Ikke undervurder din evne til å holde fokus i kulden! Du må kontrollere om vennene dine viser tegn til hypotermi.

Dersom den hypotermiske tilstanden får lov til å utvikle seg, vil skjelvingen avta og etter hvert stanse. Nå befinner du deg i en tilstand av apati og kan ikke hjelpe deg selv. Din evne til å tenke klart er borte, og du kan ikke svare på spørsmål som blir stilt. Du trenger nå profesjonell medisinsk hjelp.

Alvorlig hypotermi inntreffer når kroppstemperaturen synker under 32 °C. Personen har mistet bevisstheten, og det kan være vanskelig å finne puls og høre åndedrettet.

Det viktigste å huske er at du er ansvarlig for personene som er med deg ut i naturen. Arbeid proaktivt ved at dere holder rede på hverandre slik at alle spiser, drikker og kontinuerlig justerer klærne sine.

For å motta din leveranse før jul, bestill innen: 2015-12-11T15:00 Utvidet julereturperiode frem til 15. januar 2016 for bestillinger gjort mellom 20. november og 31. desember 2015.