Søk produkt:

Vårt dunløfte

Fjällräven har produsert dunprodukter i mer enn 40 år. Vi er kjent over hele verden for bare å bruke dun av beste kvalitet. Når du kjøper et dunprodukt fra Fjällräven, kan du være 100 % sikker på at dunen vi bruker, er resultatet av en prosess der fuglenes velferd ivaretas med den aller største omhu.

100 % sporbar

Fjällräven begynte så tidlig som i 2009 å utvikle strenge rutiner og retningslinjer for håndtering av dun. I dag har vi en av friluftsbransjens mest åpne produksjonskjeder, der all dunen vi bruker er 100 % sporbar – fra klekkingen av gåsungene til det ferdige dunproduktet. Det er derfor våre rutiner for håndtering av dun fikk hederlig omtale fra den svenske dyrebeskyttelsen i 2010.

Etisk fremstilt dun av beste kvalitet

Dunen som brukes i Fjällrävens produkter, er et biprodukt av matproduksjon. Det førende prinsippet for arbeidet vårt er å sikre at fuglene har et best mulig liv, og at alle samarbeidspartnerne våre har samme syn som oss på ansvarlig behandling av dyr. Fuglenes velferd der det viktigste elementet i retningslinjene for bruk av dun – den andre prioriteten er at bare dun av god kvalitet skal brukes i produktene våre. For å sikre at Fjällrävens dun aldri blir blandet med dun fra andre kilder, håndteres den i forseglede sekker, som blir kontrollert i gjentatte tester i forskjellige faser av produksjonsprosessen.

Her finner du et utvalg av filmer, artikler og bilder som forteller deg mer om våre retningslinjer for bruk av dun, og om hva vi gjør for å overholde dem.

• Følg produksjonsprosessen for dun trinn for trinn >>
• Fra varsling til hederlig omtale >>