Søk produkt:

article

Funksjonelle detaljer

I sterk kulde er det viktig med solide vinterklær. Det er imidlertid ikke bare tykt isolasjonsfyll som skaper en god vinterjakke. Konstruksjon og detaljer har stor betydning for hvordan jakken fungerer, uansett om du skal bruke den i hverdagskulden, på fjelltur eller på en ekspedisjon der du vil bli eksponert for ekstreme værforhold. På samme måte som når du velger isolasjonsmateriale, er det bruksområdet og klimaet som bestemmer hvor avanserte funksjoner vinterjakken må ha. Her er noen funksjonelle detaljer du ofte finner i Fjällrävens vinterjakker:

Hette som varmer og beskytter

En hette som skal brukes i fjellene om vinteren, må holde deg varm og beskytte mot iskalde vinder. Den må også følge hodets bevegelser og være enkel å justere, selv når du har på deg tykke hansker. Fjällrävens mest avanserte vinterplagg er utstyrt med tekniske stormhetter som kan justeres for å oppnå perfekt passform. Mange har også en sammenleggbar skygge som kan tilpasses for å gi større beskyttelse mot vind eller bedre synlighet mot sidene. Kanter i syntetisk pels gir også ytterligere beskyttelse mot piskende snø.

Robuste toveis glidelåser...

Glidelåsen må være enkel å bruke og må ikke svikte deg når du er i fjellet. Vi bruker derfor robuste glidelåser på vinterplaggene våre og sørger for at glidelåsfestene er enkle å få tak i, selv når du har på deg hansker. De fleste vinterjakker har også toveis glidelåser, som du kan åpne nedenfra når du har behov for å slippe ut overflødig varme.

...med beskyttende klaff og reservelukking

Alle vinterjakker har en beskyttende klaff på utsiden eller innsiden av glidelåsen, noen ganger begge steder. Hensikten er å forhindre at kalde vinder trenger gjennom glidelåsen og gjør deg kald. Mange jakker har også knappefester langs klaffen, der knappene fungerer som reserveløsning hvis glidelåsen mot formodning skulle gå i stykker.

Lommer på de riktige stedene

Plasseringen av lommene er også viktig, og det samme er muligheten for å bruke dem mens du har på deg hansker. I de avanserte vinterjakkene kombinerer vi ofte lett tilgjengelige brystlommer med store håndvarmerlommer, i tillegg til innerlommer av nettingstoff til oppbevaring av for eksempel en ekstra lue og hansker.

Forsterkning

Jakker som er ment for bruk i tøffe vinterforhold, er ofte forsterket på utsatte steder, for eksempel over baken for å forhindre at fuktighet trenger inn når du sitter, og over skuldrene for å takle slitasje fra reimene på ryggsekken. En del av våre varmeste dunjakker har ekstra syntetisk fyll over skuldrene. Det gjør at jakken holder bedre på formen og varmeegenskapene på skuldrene når du bærer ryggsekk eller har tunge ting i lommene.

Arbeidsseler

I noen av vinterjakkene som er ment for bruk på ekspedisjoner, finner du et par elastiske seler på innsiden. Disse kan brukes til å "ha på deg jakken" uten bruk av ermene, for eksempel når du måker snø eller utfører andre oppgaver i leiren. Selene fungerer som feste og reduserer risikoen for at jakken blåser bort hvis det kommer et plutselig vindkast. 

• Dun eller syntetisk fyll? Slik velger du isolasjonsmateriale >>
• Stoffer som beskytter mot vind, fuktighet og slitasje >>