Søk produkt:

article

Fottur i jungelen – praktiske tips

For at du skal kunne nyte fotturen i jungelen fullt ut har du her noen praktiske tips:

Bruk skjønn

Du vet ofte mer enn du tror. Du vil ofte greie deg godt bare ved å bruke sunn fornuft. Først og fremst bør du kjenne dine begrensninger. Bruk skjønn når du vurderer hvilken form du må være i før turen. Fortell alltid noen om planene dine, og hva som er målet for dagen. Dette er av avgjørende betydning dersom du går alene. Det er vel ganske innlysende at når du velger sti, skal du forsikre deg om at du når frem før det blir for mørkt. Det blir mye vanskeligere å gå tilbake når det er bekmørkt. Vær oppmerksom på at det blir mye raskere mørkt i jungelen på grunn av de tykke bladkronene. Dagene er ikke kortere, men det virker slik. Forlat heller aldri stien for å løpe etter dyr.

Hold deg sval og drikk mye vann

De vanligste sykdommene kommer som en følge av at man ikke drikker nok vann. Heteutmattelse og heteslag er problemer som raskt kan bli alvorlige. Den beste måten å unngå dette på er naturligvis å drikke små mengder væske ofte, særlig når du er i bevegelse. Pakk også ned mat for å holde energinivået oppe. Litt godteri kan også være bra, både å spise selv og gi til en turkamerat som virker litt tufs. Dersom du ikke har guide med på turen, må du unngå å bli fristet av frukt langs stien. Forsøk også å ikke drikke vann i naturen.

Unngå direkte solpåvirkning – dette for å holde deg sval og forhindre heteslag. Dersom målet er å bli brun, bør du kanskje vurdere om du har valgt riktig tur, og om du heller bør slutte deg til massene på en strand i neste ferie. Vi går ut fra at du er her for å oppleve naturens undre, og dette kan best gjøres dersom du ikke blir brent av solen eller overopphetet.

Ta med en god ryggsekk

En reise i våte tropeområder er en fuktig og våt opplevelse, og det gjelder i enda større grad i regntiden. Derfor er det viktig at du tar med en ryggsekk med regnbeskyttelse. Fjällrävens Campus-ryggsekkserie og Cabin to Cabin (C2C)-ryggsekker er små og svært komfortable ryggsekker som kommer med regnbeskyttelse. C2C-ryggsekker kommer også med et eget rom for drikkesystem. Dette er gode nyheter i og med at rehydrering er så viktig.

Kle deg godt

Lette klær laget av Fjällrävens Micro Travel- eller Comfort Travel-materiale er komfortable og lettere å tørke dersom de blir fuktige. Dette er perfekt tøy for bukser og jakker.

Når det gjelder skjorter, er Fjällrävens bambusmateriale perfekt, da det tørker raskt. Fjällrävens topper av organisk bomull, derimot, forblir fuktige og vil holde deg sval samt bidra til å forhindre dehydrering. Dersom du tar med én bambusskjorte og én bomullsskjorte, vil du ha den nødvendige allsidigheten. Pass på at skjortene har lange ermer, da du ønsker å beskytte deg mot tornete vegetasjon og mygg.

En poncho-hatt er den beste vanntette løsningen. Poncho-hatten gir god luftsirkulasjon og kan dessuten gi ekstra beskyttelse for ryggsekken. En bredbremmet hatt og solbriller vil beskytte deg mot solen.

Små justeringer for en gladere tur

Med mindre du er svært forsiktig med kartene og bøkene dine, vil du raskt merke at de faller fra hverandre i våte tropeområder. Det er vel ikke nødvendig å si at de ikke vil være særlig nyttige i en slik tilstand. For å holde kart i god forfatning kan du oppbevare dem i store, gjennomsiktige lommebøker med glidelås eller dekke dem til med klar klebeplast før du reiser. I dette klimaet kan du også få god bruk for en værbestandig notisbok. Sørg også for å beskytte elektrisk utstyr eller kamera mot fukt.
Dersom du følger disse praktiske tipsene, bør du kunne nyte reisen.

Velkommen til jungelen!