Søk produkt:

Ovnsstekt viltsadel medrognebærgelé

(4 porsjoner)

Stekeovn: 175° 

1–1,2 kg viltsadel, fersk eller opptint
1,5 ts salt
0,5 ts malt hvit pepper 

Saus 

3 ss smør
2 ss mel
400 ml kjøttkraft
300 ml fløte
Salt og hvit pepper
2 ts gelé – rips eller rognebær
3 ss dry sherry eller portvin (valgfritt) 

Forvarm ovnen. Renskjær kjøttet. Skjær bort alle hinner og sener. Gni inn med salt og pepper. Legg viltsadelen i en ovnspanne med kjøttsiden opp. Sett inn et steketermometer langsetter benet. Stekes i om lag 1 t og 15 minutter nederst i ovnen til kjøttet har fått en temperatur på 70 grader (for medium rare) eller 75 grader (for gjennomstekt). Tilberede tilbehøret etter hvor lang tid det tar; sett  for eksempel på potetene 40 minutter før kjøttet er ferdig, og vask og kok grønnsakene noen få minutter før du tar kjøttet ut av ovnen. Ta ut viltsadelen, dekk den med aluminiumsfolie og la den hvile i 15 minutter. 

Saus

Du rekker å lage sausen mens kjøttet hviler: Varm opp 400 ml vann og hell det over i ovnspannen som kjøttet ble bakt i. Rør godt. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melet. Rør sammen og la det koke noen minutter. Tilsett kjøttkraften langsomt og deretter fløten. Rør hele tiden. Kok opp og la sausen trekke i 10 minutter på middels varme. Smak til sausen med salt, pepper, gelé og sherry (eller portvin). Kanskje til og med litt myssmør.  

Tid for servering 

Skjær kjøttet av benet. Skjær de to lengdene i tynne skiver. Legg kjøttet tilbake i sadelen på et serveringsfat hvis du vil servere det på den måten. Serveres med poteter, saus, grønnsaker og rognebærgelé.