Søk produkt:

G-1000

Fjällrävens populære materiale, nå også til jakt

G-1000 er populært blant jegere, ikke bare fordi det er et ekstremt slitesterkt materiale med vind- og vannavstøtende egenskaper, men også fordi det lar kroppen ventilere ut fuktighet innenfra. Om det skulle bli vått, tørker det fort ved bålet, i solen eller under transporten til neste post. 

Historien om g-1000 starter i 1966 da Fjällräven deltok på en klatreekspedisjon på Grønland. Det vi lærte der, førte til utviklingen av den første grønlandsjakken, som var sydd i et stoff som snart ble populært blant fjellklatrere og turfolk i fjellet. Det er ikke like vanntett som andre funksjonsmaterialer, men motstår vær og vind på en formålstjenlig måte. I tillegg er det slitesterkt, faktisk nesten uslitelig, og det blir bare finere jo mer det blir brukt. 

Hvis du steller pent med g-1000-plagget ditt, vil det vare i generasjoner, noe vårt sysenter i Örnsköldsvik kan bevitne, ettersom mange sender inn sine nedarvede plagg til ettersyn og vedlikehold. Knepet er å vokse stoffet med vår spesielle Greenland Wax – fremstilt av en blanding av bivoks og parafin. Du kan vokse plagget så ofte du vil, for det blir bare bedre – og husk å vokse utsatte steder som skuldrer og knær, men la ryggen være uvokset for å få bedre ventilasjon. I årets varmere måneder kan du enkelt vaske ut voksen og på den måten øke plaggets generelle pusteegenskaper. g-1000 er et enkelt, slitesterkt og svært lojalt materiale. 

Alt dette er årsaken til at g-1000 også er å finne i våre jaktkolleksjoner. Og spesielt til jaktbruk har vi utviklet en børstet, stille versjon som vi har kalt G-1000 Silent Eco. I kombinasjon med elastisk stoff og omhyggelig gjennomtenkte detaljer på hetter, lommer og ermer blir g-1000 brukt som basisstoff i flere av denne høstens mest interessante jaktnyheter.