Søk produkt:

Valg av materialer

Du vil ikke sitte og tenke på utstyret og hva du har på deg, når du først har kommet deg ut i skogen. Hvis du likevel gjør det, er det som regel fordi det er et eller annet som ikke føles helt bra. 

Når vi utvikler jaktutstyr, bruker vi alt vi vet om villmarksliv, og legger deretter til de aspektene som er viktige for jakt. En jeger beveger seg iblant på en bestemt måte og har et visst behov for stillhet og sikkerhet, som vi ikke trenger å ta hensyn til ellers. 

For å unngå ubehageligheter på post anbefaler vi deg å ta noen gjennomtenkte beslutninger før du stikker til skogs.

Her hos Fjällräven har vi i lang tid valgt å innlemme bærekraft i alt vi gjør, og det omfatter også utviklingen av jaktutstyr. Vi har strenge standarder for alt vi produserer når det gjelder materialer som brukes, transport og arbeidsforholdene ved våre fabrikker. 

Sol, vind og vann

Det finnes mange forskjellige typer vanntett teknologi for klær som holder regnet ute, men frigjør kroppsvarme. Fjällräven har valgt å arbeide bare med materialer som er fremstilt på en bærekraftig måte, og det er viktig å være klar over at alle våre plagg er utviklet i samsvar med strenge miljøkrav, uansett om de er laget av ull, g-1000, skinn eller vår eget membranstoff, Eco-Shell.

G-1000

I generasjoner har folk lært seg å elske Fjällrävens unike g-1000-materiale. Det er en blanding av bomull og polyester som finnes i flere forskjellige tykkelser, og det kan gjøres mer eller mindre vanntett ved å vokse deler av eller hele plagget med Greenland Wax.

Eco-Shell

Eco-Shell er vårt egenutviklede membranstoff som er fullstendig vanntett, vindtett og pustende. Det består av tre lag, der det midterste laget er en hydrofil membran som holder vannet ute, men lar dampen slippe ut fra kroppen. Det ytterste laget er ikke impregnert med fluorkarboner, for vi har i stedet valgt en bærekraftig
behandlingsprosess som ikke skader miljøet. 

Ull

Fjällräven samarbeider med den skotske ullprodusenten Abraham Moon. Deres klassiske ullstoffer er av beste kvalitet når det gjelder bærekraftig produksjon, slitestyrke og utseende. Ull er et naturmateriale som er fantastisk når du finner riktig kvalitet og bruksområde.

Skinn

Alt tilbehør i skinn og skinnbesetningen på klærne våre er produsert i Sverige i henhold til tradisjonelle metoder. Råproduktet som brukes, er av beste kvalitet, og produksjonen er selvsagt bærekraftig og etisk gjennom hele prosessen. I likhet med g-1000 blir skinnet bare finere jo mer det blir brukt, og det er en del av vår miljøfilosofi at produktene skal vare et helt liv eller enda lenger.

Støy

For en jeger er det ekstremt viktig å kunne bevege seg lydløst. Det gjelder ikke bare aktive jegere som jakter til fots, men også dem som jakter fra post og må gå gjennom skogen for å komme dit. Å være stille i flere timer handler ikke bare om å la være å bruke telefon og radio, men også om å kunne stole på at klærne du har på deg, er konstruert på en slik måte at du kan bevege deg normalt uten at de rasler. Med det i tankene har vi utviklet en spesialversjon av vårt g-1000-materiale, som vi har kalt G-1000 Silent. Det har en børstet overflate som reagerer lite på bevegelser og gjør at du kan gå gjennom jaktterrenget uten en lyd. 

Varme

Det er få ting som er mer ubehagelig enn å fryse. Og i tillegg til at det er ubehagelig, er det også en risiko for skader hvis du er kald for lenge. Dømmekraften påvirkes negativt, og du er rett og slett i dårligere form til å avfyre et skudd hvis du er kald eller sulten. Du vil imidlertid ikke være for varm, heller. Derfor har vi delt våre jaktplagg inn etter hvilken type jakt de er beregnet for. Hovedsakelig aktiv eller hovedsakelig passiv. Men samtlige plagg kan takle variasjoner, fra kjølig ensomhet til plutselig aktivitet i utfordrende terreng. 

Kamuflasje

I Sverige kler de fleste jegere seg i mørkegrønne nyanser, med detaljer i oransje av hensyn til sikkerheten. Det er naturligvis en avgjørende faktor i jaktsammenheng at man kan gå visuelt i ett med omgivelsene, enten de er grønne eller hvite. Vi har arbeidet mye med vår klassiske, ensfargede olivengrønne farge, men vi har også utviklet hvite vinterplagg og knalloransje klær med realistisk mønstret stoff.  

Sikkerhet

Alle jegere vet hvor viktig det er å kunne håndtere skytevåpen på en sikker måte. Men noen ganger er evnen til å kle seg riktig nesten like viktig ut fra et sikkerhetsperspektiv. Du skulle ikke behøve å tenke på hva du har på deg, men i stedet være så komfortabel i det at du kan konsentrere deg helt og fullt om det du holder på med. Du bør ha klær i de riktige fargene, med den riktige kamuflasjen og med riktig sikkerhetsoransje på de riktige stedene, og viktigst av alt er det at du har på deg riktig type klær for den jaktformen du driver med. Da kan alle se at du har truffet blink.