Søk produkt:

Om å elske skogen, ikke bare jakten

Det finnes mange slags jegere, og de har mange forskjellige grunner til å gå ut i skogen med et ladd gevær. Fjällrävens syn på jakt er temmelig udramatisk – å lage klær og utstyr til jakt virker naturlig ettersom vi selv alltid har vært jegere. Men jakten har aldri stått særlig sentralt i det vi gjør. Den har heller vært en naturlig del av vår uendelige interesse for friluftsliv, naturen, skogen, plante- og dyrelivet. 

Vi tilbringer tid ute i naturen året rundt, og vi gjør det i de forholdene som råder. Høsten er jakttid. Men det er også tiden for bærplukking, vandreturer og soppturer. Vi elsker det alt sammen. 

Kanskje dette påvirker oss som jegere. Ikke stå på en jaktpost og stirre ut i den tomme skogen bare for å se etter dyr, men for å glede oss over alt det andre vi har rundt oss. Sporene, luften, maten, samtalene, inntrykkene og inspirasjonen er 99 % av jakten. Skuddene som avfyres, er bare ett av mange aspekter ved våre vidunderlige år som jegere. 

Når det gjelder utstyr, er det selvsagt at vi retter vår 55 år lange erfaring mot jaktbekledning og løsninger som muligens er litt mer Fjällräven enn det andre jaktutstyret ditt. Vi er friluftsmennesker som går på jakt, og våre kunnskaper om telt, ryggsekker, fotturer, materialer, overlevelse og tøffe værforhold har skapt en jaktserie som er tro mot sitt skandinaviske opphav – med tradisjon, kvalitet og bærekraft. 

Det er en form for bevisst jakt. Der jakt er en del av friluftslivet. En forlengelse av alt det andre vi tror på. Ansvar, tilstedeværelse, inspirasjon, fremsynthet og fri tilgang for alle. Frihet. Og mat!

Jakt betyr god mat, og å lære å tilberede nye retter med kjøttet du kommer hjem med. Vi har samlet noen av yndlingsrettene våre her – enkle oppskrifter som er lette å lære, men som det kanskje tar tid å bli virkelig god på. Akkurat slik det skal være.