Søk produkt:

En vinter med masse utendørsaktivitet!

Vi har samlet fem tips for vinterferien, til strålende vær og litt mindre strålende vær. Og for å dekke alle muligheter ... har vi også med et par snøaktiviteter.

Fottur i et naturreservat eller en nasjonalpark

Vi tenker ofte på fotturer som noe vi driver med om våren, sommeren og høsten, og når dagene blir kortere, er det mange som glemmer favorittstedene sine. Ikke gjør det! Turløypene er til for å brukes. De er naturligvis litt mindre fargerike, men ikke mindre vakre for det. Pakk ryggsekken med termos, sitteunderlag, noe å spise og et ekstra lag med tøy, og legg i vei. Du kan finne informasjon om naturreservater og nye turløyper i nærheten av der du holder til, ved å kontakte nærmeste kommune eller fylkeskommune.

Leirbål, kaffe, lek og moro

Jo visst kan det være kaldt ute om vinteren! Gjør derfor det folk har gjort i uminnelige tider – tenn et bål! Siden du ikke kan bryte av greiner ute i naturen, er det lurt også å ta med litt ved, fyrstikker og en kniv eller øks til å lage bålet med (kanskje det i seg selv bidrar til følelsen av å være ute i villmarken?).

Ta med familie og venner og finn et hyggelig sted i le for vinden. Tenn et leirbål, server alt du har av mat og drikke i ryggsekken, og kos dere rundt bålet. Når varmen og kreftene begynner å vende tilbake i kroppen, er tiden inne for å leke litt: gjemsel, sisten og hoppe bukk er undervurdert moro, uavhengig av alder.

Skattejakt med GPS eller mobilen

Geocaching er en slags skattejakt med GPS der du leter etter "cacher" ved hjelp av koordinater som du finner på Internett. En artig måte å besøke uventede steder på, med et innlagt element av problemløsing. Vanskegraden varierer, fra enkle koordinater til cacher som krever at du må løse matteoppgaver eller knekke en kode for å finne dem. Webområdet www.geocaching.com forklarer hvordan du kan komme i gang. Der finner du også en app som du kan laste ned for å motta din første oppgave, som du kan finne ved å bruke mobilen. Ta med familien eller konkurrer med noen venner om hvem som finner cachen først!

Det finnes om lag to millioner geocacher rundt omkring i verden, så det er sannsynligvis en i nærheten av deg også! Du må bare komme deg ut og lete.

Prøv teltet i kulden

Det er ingen regel som sier at du er nødt til å sove i teltet bare fordi du har satt det opp. Hvis du bare vil ha et sted å drikke kaffe i le for vinden, et sted der ungene kan leke eller en øvelse i praktisk ledelse, går det fint å ta ut teltet selv om det er midt på vinteren. Ikke minst fordi det blåser friskt og er frost i bakken – tiden med teltet kan gi deg erfaringer som kan komme til nytte på lengre turer. Vær forberedt på nysgjerrige spørsmål og lange blikk fra naboer og forbipasserende ... Og naturligvis: mye moro innenfor teltduken.

Forbered neste eventyr

Det finnes enkelte dager da været gjør det mindre fristende å gå ut (selv om vi er helt enig i at det ikke finnes dårlig vær). Ettersom juleferien inneholder ordet "ferie", kan det være lurt å ha noen aktiviteter i bakhånd når været er på sitt aller verste. Biblioteket er et sted å besøke på slike dager, og hvorfor ikke ha som mål å forberede neste eventyr? Finn hyllen med bøker om friluftsliv og se gjennom friluftsmagasinene i tidsskrifthyllen. Du er nesten garantert å finne nye forslag til helger og ferier. Da er det bare å sette i gang å drømme og planlegge.

Aktiviteter i snøen

Grav en snøhule

Når snøen har lagt seg, er mulighetene for lek og aktivitet nesten uendelige. En friluftsaktivitet som kan komme til nytte på neste vintertur, er å grave en snøhule. Det kan være ganske vanskelig og krever forskjellige teknikker, avhengig av hvor mye snø det er, men det er også en oppgave som spiller på kreativiteten og gir mulighet for litt styrketrening. For barna blir snøhulen en snøhytte, og sammen med gode venner blir den et hyggelig sted å drikke kaffe.

Det som ligger skjult under snøen ... blir funnet med en skredsender

Hvis hører til dem som liker vinterklatring, kan det hende du også har en skredsender, eller en "sender/mottaker", som det egentlig heter på friluftsspråket. Finn den frem og få med deg noen venner som også har slike enheter, og arranger morsomme konkurranser med søk i snøen (du kan selvsagt også gjøre det uten snø, men da trenger du mer kamuflasje).

Opplegget er enkelt: En av deltakerne i gruppen begynner med å grave ned sin sender/mottaker i snøen (i en bag eller ryggsekk) uten at de andre ser på. Så skal de andre deltakerne finne sender/mottakeren så fort som mulig ved hjelp av sine egne enheter. Den som finner den først, vinner og får æren av å gjemme sin egen sender/mottaker neste gang.

Aktiviteten kan varieres ved å gjemme en skatt sammen med sender/mottakeren og kan gjøres mer vanskelig ved å gjemme flere enheter på én gang. (Det viktigste er å huske å slå på sender/mottakeren før du graver den ned, for hvis ikke kan aktiviteten bli virkelig vanskelig!)

Ha en fredfylt jul med masse utendørsaktivitet!

For å motta din leveranse før jul, bestill innen: 2015-12-11T15:00 Utvidet julereturperiode frem til 15. januar 2016 for bestillinger gjort mellom 20. november og 31. desember 2015.