Søk produkt:

article

Den største faren på savannen

Mange drar til Afrika for å se kontinentets fem store: den afrikanske elefanten, løven, vannbøffelen, leoparden og neshornet. Risikoen for å bli angrepet av et av disse dyrene er minimal. I realiteten er de fem største truslene mot liv og helse på savannen malariamyggen, tse-tse-fluen, ultrafiolett stråling, dehydrering og matforgiftning. Dette kan i verste fall være livstruende farer. Ikke akkurat hva vi forbinder med kvalitetstid.

Å dra på safari er en fantastisk måte å oppleve dyrene og naturen på savannen på. Å bli syk midt i eventyret er selvsagt det siste du vil skal skje. Nedenfor følger noen tips til hvordan du kan unngå noen av de virkelige farene.

Solens farlige stråler

Vårt Micro Travel (MT)-stoff beskytter deg mot forbrenning, solstikk og farlig ultrafiolett stråling, både alfa- og betastråler. Solen er ekstremt sterk i tropene. Det er grunnen til at du alltid bør bruke solkrem og en bredbremmet hatt, f.eks. Fjällrävens Marlin-hatt. Dersom du også har på deg jakke og bukser laget av samme stoff, kan du være trygg på at du er beskyttet. En annen fordel med MT er at det er ekstremt lett og har supre ventilasjonsegenskaper.

Små sykdomsbærere

En vanlig infeksjon er malaria, som hovedsakelig spres av mygg. Malaria kan være dødelig dersom du ikke får behandling tidsnok. Én løsning for å unngå å bli bitt av mygg er å bruke bukser samt en jakke med lange ermer. Fjällrävens nye Travel-jakker er designet for å beskytte deg på turen. Selvfølgelig må du likevel ta malariatabletter.

Mesteparten av klærne i vår Travel-kolleksjon er laget av vårt eget Micro Travel (MT)-stoff, en blanding av mikropolyamid og kammet bomull. Den høye kragen, som beskytter deg både mot myggen og solen, og de smarte lommeløsningene, er noen av nøkkelfunksjonene til disse perfekte reisekompanjongene.

Pakk smart

Når du er ute i den sterke solen og svetter hele dagen, er dehydrering en alvorlig risiko. Drikk mye vann og bær alltid en praktisk og robust sekk, f.eks. vår Vintage Shoulder-sekk, fylt med drikkevann, mat og medisin. Hvor havner all væsken? Det meste av væsken svettes ut av kroppen og absorberes av klærne. Dersom du har valgt klær laget av MT, kommer du ikke til å gå lenge rundt i våte klær. MT tørker på en tredjedel av den tiden det tar for bomull å tørke. Klærne er nesten krøllfrie, noe som gjør dem ideelle for reiser og eventyr i varme klima.

Stol på ditt Micro Travel-utstyr

Har du riktig utstyr og riktig kunnskap, kan du unngå å bli offer for Afrikas fem største farer. Fjällrävens Travel-kolleksjon har klær og utstyr som vil gjøre turen mer behagelig. Når du kan stole på utstyret, får du frihet til å nyte opplevelsen.