Søk produkt:

Greenland Wax

Bivoks og parafin for dokumentert impregnering

Greenland Wax er impregneringen som brukes på alle Fjällrävens G-1000-produkter. Voksen har vært produsert av det samme svenske familieforetaket siden slutten av 1960-årene. Oppskriften er hemmelig, men ingrediensene er enkle: ren parafin og bivoks av høy kvalitet. Dette gjør Greenland Wax til et mer miljøvennlig alternativ enn kjemikaliebaserte impregneringsprodukter.

I tillegg til at voksen gjør produktet vind- og vannavstøtende, øker det også slitestyrken og forlenger levetiden til G-1000-stoffet.

Ingen kjemiske tilsetninger

Parafin er et oljebasert produkt. Det er ufarlig å bruke og irriterer ikke huden – tvert imot har det en mykgjørende effekt og hjelper huden med å beholde fuktigheten og elastisiteten. Parafin brukes i hudpleieprodukter og kosmetikk, og i fysioterapeutisk behandling av, for eksempel, artritt. Bivoks er hundre prosent naturlig, den kommer fra birøkt og er et biprodukt av honningproduksjon.

Produsert for hånd

Det er ingen overdrivelse å si at Greenland Wax er et rent håndverksprodukt. Parafinen smeltes i en stor kjele (den samme kjelen som har vært brukt siden 1960-årene). Når parafinen har nådd den rette temperaturen, tilsettes blokker av bivoks, og det hele røres sammen. Blandingen helles deretter i former der den stivner, før voksen pakkes i pappesker.

I dag produserer vi om lag 70 000 blokker med Greenland Wax hvert år. Og hver eneste én kommer fra den samme kjelen.

• Nyttige tips: Slik vokser du G-1000-plaggene dine
• G-1000: slitesterkt og anvendelig friluftsstoff

 

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.