Søk produkt:

article

Å velge bukse

Å finne en bukse som er egnet for dine behov

Av alle klærne i klesskapet som du har brukt når du har bedrevet friluftsliv, er det trolig turbuksene dine det følger flest minner med. De tynnslitte knærne og utslitte knappene vitner om opplevde eventyr langs stier, i fjellene og dypt inne i skogen. Jo bedre turklærne er, desto lenger vil de vare – og desto flere historier vil de kunne fortelle.

Med tanke på hvor lenge du kommer til å bruke friluftsbuksene, kan det lønne seg å ta seg tid til å finne ut hvilken type bukser som er riktige for deg. Vi har forsøkt å lage en liste med spørsmål som vil hjelpe deg med å finne det bukseparet som er best egnet for dine behov.

Hvordan planlegger du å bruke buksene?

Vi har spesialdesignede bukser for fotturer (Trekking), reiser til varmere klima (Travel), jakt og fugletitting (Forest) og hverdagsbruk (Everyday Outdoor). Ta deg litt tid til å tenke på hvilke forhold du kommer til å bruke buksene mest i, og begynn å gå gjennom buksene i denne kategorien. Du kan lese mer om våre ulike typer bukser under "Fjällräven-bukser".

Hvilken passform vil du at buksene skal ha?

Du vil se at våre bukser har to typer passformer; classic og comfort, og tre typer midjer; high, classic og low. Personlige preferanser og tiltenkt bruk er faktorene som avgjør hvilken passform og midje som er best for deg. Test våre ulike bukser hos din nærmeste Fjällräven-forhandler.

Våre bukser kommer også med to typer buksebein; fast lengde eller rålengde. Rålengde betyr at buksebeina er litt lengre, slik at du kan kutte og legge dem opp selv. Således kan du tilpasse lengden på buksebeina i henhold til dine spesifikke behov og preferanser.

Hva slags ekstrafunksjoner trenger du?

Alle våre bukser er laget for aktivt friluftsliv. De er slitesterke og har mange smarte lommeløsninger. Noen av buksene er forsterket med et dobbelt lag stoff for å kunne tåle ekstremt tøff bruk, mens andre har stretchdeler som gir full bevegelsesfrihet. Enkelte bukser har også avtakbare buksebein; en glidelåsfunksjon. Disse buksene kan enkelt konverteres til shorts på varme dager og deretter tilbake til bukser når kvelden blir kald eller du befinner deg i ulendt terreng – ganske enkelt ved at du tar av og setter på igjen buksebeina ved hjelp av en glidelås. Du bør vurdere nøye om du kan ha behov for ekstra funksjoner.

Når du har gått gjennom disse spørsmålene, vil det være mye enklere å velge et par bukser. Vi er sikre på at du vil finne de riktige buksene akkurat for deg. Dersom du ikke finner det du leter etter, send oss en melding på Facebook og fortell oss hva slags bukser du trenger.