Søk produkt:

article

Å navigere i vinterlandskap

Kart og kompass er helt nødvendig utstyr. Selv om vinterfotturen går langs oppmerkede stier, er det lurt å vite hvordan du bruker kart og kompass. Været kan skifte fort, og snøen fyker. De kalde og harde vindene kan gjøre det vanskelig å navigere.

I klart vær med god sikt kan du planlegge ruten flere kilometer fremover. Se etter den stien som er enklest å følge, og som er minst slitsom. Sett deg delmål og dobbeltsjekk hvor du befinner deg på kartet, slik at du er forberedt på endringer i været.

Langs vinterstiene er det satt opp påler med X-tegn. X-tegnene er ofte røde. Det er ca. 40 meter mellom pålene, så du burde kunne følge stien selv når sikten er dårlig. Påler med to X-tegn signaliserer at stien skifter retning. Hvert enkelt X-tegn er vinkelrett med retningen på stien.

I dårlig vær eller når du går i ulendt terreng, vil du måtte stole fullt og helt på kompasset. Dette krever en viss kunnskap og erfaring. Se etter landemerker, da det kan være vanskelig å holde en rett linje. Dersom sikten er dårlig, kan det også være vanskelig å gå i riktig retning – dette grunnet hindringer i terrenget. Forsøk å gå til et mål som er lettere å finne, f.eks. en fjellside, et skogsbelte, reinsdyrinnhengninger eller kraftlinjer.

For å motta din leveranse før jul, bestill innen: 2015-12-11T15:00 Utvidet julereturperiode frem til 15. januar 2016 for bestillinger gjort mellom 20. november og 31. desember 2015.